11 april 2020
10:00

Jonstorps IF

Referat: Vejby IF - Jonstorps IF

Då var det äntligen dags för första seriematchen för säsongen! Tyvärr blev det i våran egna Corona-serie istället för P13 nordvästra Skåne B, dock är de mer eller mindre identiska. Oavsett vad den kallas tog vi emot Jonstorp i vårsolen, dessutom var det första gräsmatchen för året. Laget för dagen blev följande: Hugo; Omar, Ludde, Elias; Lucas, Svante, Kalle, Liam; Albin; Elwin, Otto och Muchi. Efter ett par trevande minuter där vi känner på underlaget studsar bollen rätt för Kalle som borrar ned den i bortre gaveln, och vi tar ledningen redan efter fyra minuter. Ett par minuter senare tvingas Hugo komma ut och rensa, dock blev det ingen kanonträff och en Jonstorpspelare skjuter, vilket Hugo fint räddar med en nick! Därefter tar vi tag i matchen och Albin samt Otto gör både två och 3-0, när vi i den fjortonde minuten får en straff, som Omar(!) kliver fram och stänger in i krysset. Innan domaren blåser för första perioden hinner Liam också peta in en boll, efter fint förarbete av Otto som löper med boll över halva planen innan han lägger en enkel snett inåt bakåt.

Inför andra pratar vi om att fortsätta spela som vi gör, och sätta lite högre bolltempo och färre touch på bollen. Vi lyckas bra med detta, Albin gör två och Kalle ett innan de får in ett snöpligt långskott på en av deras enda chanser. Direkt på avsparken efter lägger Ludde en lång på Albin, som gör sitt tredje i andra, fjärde totalt, och punkterar andra perioden med sitt 9-1 mål. Inför sista är matchen mer eller mindre avgjord, och vi ändrar lite, spelarna får testa lite olika positioner. De dröjer 17 minuter innan nollan spricker, och de är Jonstorp som gör det efter att vi stått och sovit lite när deras målvakt lägger en lång. Dock kliver Ludde fram två minuter senare och slår ett inlägg som genom ett Jonstorp-ben går in i mål, och Kalle avslutar matchen med att göra två mål efter två snett-inåt-bakom passningar.

12-2, vi spelar bra fotboll, alla kämpar och gör en bra match, mer kan man inte förvänta sig som tränare. Nu laddar vi om och förbereder oss inför onsdagens match, ett hett derby mot Förslöv!